Sastāvdaļas
Pagatavošana
Notīrītus jaunos kartupeļus liek katliņā un pa virsu uzlej ūdeni. Kad ūdens sāk burbuļot, vāra 12 līdz 15 minūtes, vai līdz brīdim, kad tie kļuvuši mīksti.
Kamēr kartupeļi vārās, pannā uzsilda eļļu, pievieno tai sakapātu sīpolu, pūdercukuru un gatavo (5-7 min), kamēr sīpoli kļuvuši mīksti.
Kartupeļiem pievieno karija pastu (vai sauso kariju) un pavāra vēl divas minūtes. Apmaisa ūdeni, un ņem nost no plīts.
Gatavos kartupeļus nokāš un nedaudz atdzesē. Pēc tam sagriež katru kartupeli uz pusēm vai vēl smalkākos gabaliņos.
Sagrieztos kartupeļus liek pannā pie sīpoliem, un kārtīgi apmaisa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un atstāj atdzist.
Kartupeļus liek servējamā traukā un pasniedz siltus vai viegli remdenus. Tiem pāri pārklāj jogurtu bez piedevām, kā arī koriandra lapiņas.
Labu apetīti!