Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šīs kūkas pagatavošana neprasa nedz īpašas iemaņas, nedz arī pieredzi, jo viss, kas nepieciešams bez sastāvdaļām, ir jaudīgs blenderis vai virtuves kombains, kūkas veidne un brīva vieta ledusskapī.
Liec blenderī vai virtuves kombainā riekstu un dateles un mal tās tik ilgi, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Blendera izmantojumā noteikti ik pa brīdim jānoņem vāciņš un ar silikona lāpstiņu jāiemaisa masa no trauka malām.
Kad masa ir kļuvusi ķepīga un viss samalies mazos gabaliņos, pārtrauc smalcināšanu.
Sagatavo kūkas veidni, ieklājot tajā cepamo papīru un nogriežot tam liekās malas, lai masu būtu vieglāk ieklāt.
Sagatavotajā veidnē liec sablendētos riekstu ar datelēm un ar pirkstiem izlīdzini masu vienmērīgā kārtā. Ieliec veidni ledusskapī.
Izskalo blendera krūzi vai virtuves kombainu. Liec tajā avokado, pierīvē miziņu un iespied laima sulu, kā arī pievieno kokosriekstu eļļu, medu un blendē visu viendabīgā konsistencē. Ja nepieciešams, ik pa brīdim iemaisi masu no trauka malām ar silikona lāpstiņu, taču to noteikti drīkst darīt tikai tad, kad ierīce ir izslēgta.
Pēc masas ieklāšanas virspusi var izdekorēt ar svaigām vai saldētām ogām.
Kad masa ir sagatavota, izklāj to pa virsu kūkas pamatnei un izlīdzini to vienmērīgā kārtā. Liec kūku uz vismaz divām stundām ledusskapī, bet, ja nepieciešams to pasniegt ātrāk, var to ielikt uz 20 minūtēm saldētavā un pirms pasniegšanas paturēt istabas temperatūrā aptuveni 10 minūtes.
Kūka garšos vēl labāk arī nākamajā dienā, kad tā būs vēl vairāk sastingusi, tāpēc tā lieti noderēs arī laiskām brokastīm.