Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sadala filejas gareniski divās daļās, liek bļodā, kurā tās marinēs. Ķiplokspiedē saspiež ķiplokus. Ar garšvielu dzirnaviņām samaļ ķimenes un raudeni, samaisa kopā ar ķiplokiem.
Nelielā panniņā sakarsē eļļu, izslēdz uguni un pievieno ķiploku garšvielu pastu un sāli, labi izmaisi. Ļauj eļļai nedaudz atdzist, tad iemaisa laima un apelsīnu sulu.
Pāri filejām lej marinādi, labi izmaisi, nosedz trauku ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, bet marināde iedarbosies daudz efektīgāk, ja filejas tiks marinētas visu nakti.
Filejas grilē virs vidēji spēcīgas uguns, ik pa laikam apgriežot tās apkārt, līdz fileju iekšējā temperatūra ir 70ºC .
Pēc grilēšanas filejas liek uz dēlīša un ļauj tām atpūsties dažas minūtes, pasniedz veselas vai sagriež pret šķiedru nelielās šķēlītes.