grilēta vistas fileja
Foto: Shutterstock
Vistas fileja pirms grilēšanas tiek marinēta aromātiskā citrusu marinādē vismaz 4 stundas.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 vistas filejas100 mlolīveļļa1 TKmaltas romiešu ķimenes1.5 TKsāls1 TKkaltēta raudene2 ĒKsmalcināti ķiploki70 mllaima sula70 mlapelsīnu sula

Pagatavošana

1

Sadala filejas gareniski divās daļās, liek bļodā, kurā tās marinēs. Ķiplokspiedē saspiež ķiplokus. Ar garšvielu dzirnaviņām samaļ ķimenes un raudeni, samaisa kopā ar ķiplokiem.

2

Nelielā panniņā sakarsē eļļu, izslēdz uguni un pievieno ķiploku garšvielu pastu un sāli, labi izmaisi. Ļauj eļļai nedaudz atdzist, tad iemaisa laima un apelsīnu sulu.

3

Pāri filejām lej marinādi, labi izmaisi, nosedz trauku ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, bet marināde iedarbosies daudz efektīgāk, ja filejas tiks marinētas visu nakti.

4

Filejas grilē virs vidēji spēcīgas uguns, ik pa laikam apgriežot tās apkārt, līdz fileju iekšējā temperatūra ir 70ºC .

5

Pēc grilēšanas filejas liek uz dēlīša un ļauj tām atpūsties dažas minūtes, pasniedz veselas vai sagriež pret šķiedru nelielās šķēlītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!