50Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gkartupeļi3 sīpolloki1 sīpols4 šķēles kūpināts bekons3 ĒKolīveļļa25 mlābolu etiķis pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Sālsūdenī novāra kartupeļus ar visām mizām, līdz tie mīksti. Tikmēr smalki sagriež lokus un plānos gredzenos sīpolu. Sagriež strēmelītēs bekonu.
2
Kad kartupeļi gatavi, tiem ļauj nedaudz atdzist, apmēram 15 minūtes. Pēc tam kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos (bet ne pārāk smalkos).
3
Kamēr kartupeļi dziest, aukstā pannā liek bekona strēmelītes un karsē kopā ar bekonu. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs un zeltains, pannu noņem no uguns.
4
Bļodiņā sajauc ābolu etiķi ar olīveļļu, pievieno melnos piparus un sāli pēc garšas, izmaisa.
5
Bļodā liek sagrieztos kartupeļus, pa virsu ceptās bekona šķēles, sīpolu gredzenus, uzlej mērci un uzmanīgi visu izcilā.
6
Pasniedz, pa virsu berot lociņus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit