20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
400 gcūku pupas (bez pākstīm)1 ķiploka daiviņa200 gfetas siers2 ĒKbaltvīna etiķis4 ĒKolīveļļa15 gbaziliks PASNIEGŠANAI: ciabata kukulītis burkāni zirņu pākstis redīsi
Pagatavošana
1
Cūku pupas vāra verdošā ūdenī trīs līdz piecas minūtes, līdz tās ir viegli mīkstas. Pēc vārīšanas nokāš, un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.
2
Pupiņām noloba miziņas, un tās liek lielā bļodā kopā ar saspiestu ķiploka daiviņu.
3
Pupiņas samīca ar kartupeļu piestu.
4
Ņem fetas sieru un sadrupina to klāt pupiņām.
5
Pievieno baltvīna etiķi, olīveļļu un garšvielas. Visu kārtīgi samaisa.
6
Pēc tam tapenādei pievieno sapluinītas bazilika vai piparmētru lapiņas.
Tasty.lv padoms: lai tapenāde būtu vēl garšīgāka, pievieno tai sasmalcinātus lociņus. Pie reizes – receptē cūku pupas vari aizvietot ar zaļajām pupiņām.
Cūku pupu un fetas sieras garnējumu pasniedz kopā ar čabatas maizes šķēlēm, mazajiem burkāniem, zaļo zirnīšu svaigajām pākstīm un redīsiem.
Labu apetīti!
BrokastisPusdienasLaunagsPiknika ēdienu receptesĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasDārzeņu un sēņu uzkodasKanapē un sviestmaizesBaziliksBurkāniCiabataCūku pupasFetas siersOlīveļļaRedīsiZirņiĶiplokiviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteBaltvīna etiķisPastētes, sviests un smēriņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit