60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
12 vistas spārniņi olīveļļa1 neliels sīpols4 ķiploka daiviņas šķipsnasafrāns1 timiāna zariņš125 mlsauss baltvīns125 mlvistas buljons
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Atdala spārniem pirmo locītavas daļu. Sakarsē pannu ar olīveļļu un apbrūnina spārnus no abām pusēm. Liek spārnus cepeškrāsns izturīgā traukā.
2
Karstajā pannā liek sīpolus un ķiplokus. Ja nepieciešams, pievieno papildu eļļu. Cep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu, buljonu, timiāna zariņu un safrānu. Visu uzvāra un karsē apmēram 2 minūtes.
3
Lej aromatizēto buljonu pāri spārniem un liek trauku karstā cepeškrāsnī. Cep, līdz spārni gatavi, apmēram 20 minūtes.
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanasGaļas uzkodasOlīveļļaSafrānsVistas buljonsVistas spārniņiĶiplokiGaļas ēdieniSīpoliViegla vasaras maltīteTimiānsBaltvīns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit