Sastāvdaļas
Pagatavošana
Novāra olas atbilstoši savai gaumei (mīkstas vai cietas). Tās noteikti iemērc aukstā ūdenī, lai būtu vieglāk pēc tam nolobīt čaumalas. Bļodiņā sajauc gaļu ar garšaugiem, šķipsnu rīvētu muskatriekstu, sinepēm, sāli un melnajiem pipariem. Labi izmaisa un sadala gaļas masu četrās daļās, saveļot bumbiņas. Noloba olas.
Sagatavo trīs šķīvjus: vienu ar miltiem, otrā iekuļ jēlu olu, trešajā ieber rīvmaizi. Lai varētu veiksmīgi ietīt olu gaļā, delnas iemērc miltos, lai tās būtu miltainas. Ņem gaļas bumbiņu un plaukstās saplacina plakanu. Olu apvārta miltos, liek gaļas pankūciņai vidiņā, pēc tam to ietin gaļā, izveidojot nelielu kukulīti.
Gaļas kukulīti apvārta miltos, pēc tam olā un rīvmaizē, un vēlreiz apvārta olā un rīvmaizē. Noliek malā. Sagatavo pārējās olas. Kad olas satītas gaļā, katliņā sakarsē eļļu tik daudz, lai olas tajā varētu vārīt.
Kad eļļa sakarsusi, tajā uzmanīgi ieliek sagatavotos gaļas kukulīšus, kuras cep/vāra apmēram 4 minūtes, ik pa brīdim apgrozot. Kad gaļas bumbiņas kļuvušas brūnas un kraukšķīgas, tās izceļ no katla un liek uz papīra dvieļa, lai nosusinās.
Pasniedz ar citām uzkodām: sieru, marinētiem gurķīšiem un marinētiem sīpoliem.