cepti loki rieksti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šādi sagatavotus pikantus lokus var pasniegt ar rīsiem, ceptu zivi un putnu gaļu. Visvieglāk lokus būs pagatavot vokpannā, bet tos var cept arī parastajā pannā.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 TKsaulespuķu eļļa30 ggrauzdēti Indijas rieksti0.5 čili pipars1 liela ķiploku daiviņa2.5 cm ingvers150 gsīpolloki3 ĒKausteru mērce

Pagatavošana

1

Čili piparu iztīra no sēklām un sagriež smalkās stērbelītēs. Smalki sakapā ķiploku. Nomizo ingveru un smalki sagriež. Lokus sagriež nelielos gabaliņos.

2

Pannā sakarsē pusi no eļļas, pievieno riekstus un apcep tos brūnus. Izņem riekstus no pannas, noliek malā. Pannā ielej atlikušo eļļu, sakarsē. Karstā eļļā liek čili, ķiploku un ingveru, maisot cep dažas sekundes. Pievieno lokus un maisot karsē apmēram divas minūtes, pievieno ēdamkaroti ūdens un turpina karsēt vēl kādu minūti.

3

Pastumj apceptos zaļumus malā, ielej pannā austeru mērci, uzvāra un iemaisa apceptos zaļumus. Pārkaisa ar riekstiem, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!