Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo mīklu – miltus sajauc ar ēdamkaroti sāls un svaigi maltiem pipariem. Pakāpeniski miltiem piejauc arī alu. Mīklu samaisa, līdz tā vienmērīga, un atstāj nostāvēties uz 15 minūtēm.
Mērcei sajauc majonēzi ar skābo krējumu, pievieno klāt svaigi izspiestu citronu sulu un sarīvētu tā miziņu.
Dziļā pannā lej krietnu daudzumu eļļas un kārtīgi uzkarsē.
Baltās zivs, piemēram, mencas vai jūras asara, fileju sagriež garās, aptuveni deviņus centimetrus garās strēmelēs.
Zivs filejas gabaliņus apvārta miltos, pēc tam mīklā un nelielās porcijās fritē karstajā eļļā, līdz tās ir zeltaini brūnas (5 minūtes). Nosusina uz papīra dvieļiem.
Pasniedz, liekot zivs fileju tako laiviņā, pārkaisa ar svaigiem kāpostiem, aplej ar krējuma mērci un pievieno tomātu salsu.
Lai labi garšo!