tako, meksikāņu ēdiens, uzkoda, zivs fileja
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ātrā uzkoda dienvidamerikāņu gaumē – mīklā panēta zivs trauslā tako laiviņā. Īpašu garšu maltītei piešķirs alus mīkla, kurā zivs panēta, kā arī krējuma mērce. Baudi kopā ar limonādi vai meksikāņu alu.
35Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
augu eļļa500 gbaltās zivs fileja3 ĒKmilti MĪKLAI:150 gmilti250 mlMeksikas alus, piemēram, Corona MĒRCEI:4 ĒKliesa majonēze5 ĒKskābais krējums0.5 citrona miziņa un sula PASNIEGŠANAI:16 gab.tako laiviņas svaigs kāposts, sagriezts strēmelēs tomātu salsa

Pagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu – miltus sajauc ar ēdamkaroti sāls un svaigi maltiem pipariem. Pakāpeniski miltiem piejauc arī alu. Mīklu samaisa, līdz tā vienmērīga, un atstāj nostāvēties uz 15 minūtēm.

2

Mērcei sajauc majonēzi ar skābo krējumu, pievieno klāt svaigi izspiestu citronu sulu un sarīvētu tā miziņu.

3

Dziļā pannā lej krietnu daudzumu eļļas un kārtīgi uzkarsē.

4

Baltās zivs, piemēram, mencas vai jūras asara, fileju sagriež garās, aptuveni deviņus centimetrus garās strēmelēs.

5

Zivs filejas gabaliņus apvārta miltos, pēc tam mīklā un nelielās porcijās fritē karstajā eļļā, līdz tās ir zeltaini brūnas (5 minūtes). Nosusina uz papīra dvieļiem.

6

Pasniedz, liekot zivs fileju tako laiviņā, pārkaisa ar svaigiem kāpostiem, aplej ar krējuma mērci un pievieno tomātu salsu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!