Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ar asu nazi iegriež vistas krūtiņas filejas tā, lai tās pavērtos uz pusēm (vēlāk būs jāliek pildījums).
Katru vistas krūtiņu liek starp diviem cepamā papīra vai pārtikas plēves gabaliņiem un ar gaļas āmuriņu viegli izdauza kvadrātveida formā, uzmanīgi, lai filejas nesadalītos.
Sieru sadala četrās daļās un katru porciju liek pa vidu vistas krūtiņām, nedaudz sieru izklājot. Vistas krūtiņas malas aizloka, lai tās izskatītos pēc maziem sainīšiem.
Pēc tam ar cepamā papīra palīdzību katru gabaliņu izrullē garā desas formā (cik vien iespējams), savirpinot galus. Noliek vēsā vietā uz 30 minūtēm, bet, ja iespējams, ilgāk.
No gabaliņiem ņem nost cepamo papīru, katru vistas krūtiņu apvārta miltos, pēc tam apviļā sakultā olā, un beidzot – rīvmaizē.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC. Tajā ieliek arī cepamo pannu, lai tā uzkarstu.
Uz plīts pannā uzkarsē pusi no eļļas un apcep tajā vistas filejas no visām pusēm, līdz tās ir viegli brūnas (6-8 minūtes).
Pēc tam pildītās vistas krūtiņas liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, līdz tās ir zeltainas un gatavas. Pirms tam gan atlikušo saulespuķu eļļu iesmērē uz cepamās pannas, lai vistas gabaliņi nepiedegtu.
Pasniedz vēl karstas, lai, atgriežot vaļā, siers skaisti plūstu. Piedevās liek citrona daiviņas un svaigos salātus.
Lai labi garšo!
Padoms: ķiploku svaigā siera vietā var izmantot krēmsieru ar zemu tauku saturu, kam pievienotas trīs saspiestas ķiploku daiviņas, dažas ēdamkarotes sakapātu pētersīļu un drusciņa svaigi spiestas citronu sulas.