Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas kājiņas kopā ar sakapātu sīpolu, sarīvēto ingveru, gabaliņos sagrieztu čili (sēklas pirms tam iztīra), kurkumu un lauru lapām liek katlā. Visu pārlej ar 400 ml ūdens, lai tas nosegtu gaļu.
Ļauj ūdenim sākt burbuļot, pēc tam pagriež liesmas karstumu uz vidēju un vāra vistas gaļu aptuveni 45 minūtes, līdz tā ir mīksta. Kad gatava, atstāj uz 20 minūtēm atdzist šķidrumā.
Vistu izņem no katla, ādu noņem, bet gaļu saplucina lielos gabaliņos un atdzesē.
Tikmēr no jauna uzvāra šķidrumu, kuram pievieno rozīnes. Vāra tik ilgi, līdz šķidruma apjoms nedaudz sarucis un rozīnes uzsūkušas ūdeni.
No katla izņem lauru lapas. Olas sakuļ, pievieno tām mandeļu miltus. Mikstūru pēc tam iemaisa karstajā ūdenī. Karstā masa necik daiļi neizskatīsies, taču tam tā ir jābūt. Visu vāra piecas minūtes.
Pēc tam masu pārlej bļodā un pievieno sapluinītos vistas gabaliņus.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.
Cepamās formas iekšpusi iesmērē ar izkausēto sviestu. Filo mīklas sloksnes katru apsmērē ar sviestu un ieklāj cepamajā formā tā, lai katrs gabaliņš noklātu nedaudz citu vietu. Mīklu izklāj tā, lai tā nedaudz karātos pāri maliņām. Vienu filo mīklas sloksni pataupa.
Vistas pildījumam pievieno sakapātos pētersīļus un apmaisa. Pēc tam ar karoti pilda to filo mīklā. Pa virsu pīrāgam uzklāj atlikušo filo mīklas sloksni, kas pārlocīta uz pusēm. Mīklas maliņas noloka, lai tās aizklātu pīrāgu.
Cepamo formu ar pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
Pēc tam apkaisa pīrāga virsmu ar mandeļu skaidiņām un cep vēl 15 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.
Pīrāgu būs vieglāk izņemt no formas, ja to pirms tam 20-30 minūtes atdzesēs.
Labu apetīti!