Sastāvdaļas
Pagatavošana
Garnelēm pa nakti ļauj atlaisties, tās ieliekot parastajā ledusskapja nodalījumā. Vispiemērotākās salātiem būs jēlās garneles. Ja nepieciešams, tās iztīra no čaumalām.
Sagriež pusgredzenos sīpolu, smalki sakapā ķiploku. Sadrupina fetas sieru.
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno ķiplokus, turpina cept apmēram minūti. Pievieno sīpoliem un ķiplokiem raudeni, ķirštomātus un apmaisot karsē apmēram 2 minūtes.
Iemaisa pannā garneles un maisot karsē vēl 2 minūtes, apkaisa garneles un tomātus ar sāli un pipariem, izmaisa.
Sagatavo salātu mērci, samaisot kopā visas sastāvdaļas.
Uz šķīvja liek salātu lapas, pa virsu liek fetas sieru, siltās garneles un tomātus, aplaista ar mērci, rotā ar raudenes zaļumiem un pasniedz ar pitas maizi, to sagriežot četrās daļās.