70Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 gkviešu milti200 gsviests1.5 TKcepamais pulveris170 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts2 gab.olas100 mlpiens2 gab.āboli (nomizoti, iztīrīti un sagriezti plānās šķēlītēs)150 gmellenes4 ĒKbrūnais niedru cukurs rīvmaize sviests PIEDERUMI: 24cm liela kūkas forma
Pagatavošana
1
Kūkas formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
3
Sviestu izkausē un pēc tam atdzesē.
4
Olas sajauc ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, līdz iegūta vienmērīga masa.
5
Pievieno sviestu, pienu un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visas sastāvdaļas maisa, līdz mīkla ir vienmērīga, uzmanoties, lai tā netiktu pārmaisīta.
6
Mīklu lej kūkas formā. Pa riņķi izkārto ābolu šķēlītes, kam pārkaisa mellenes.
7
Visu apkaisa ar brūno niedru cukuru un cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes.
8
Kad kūka gatava, ņem laukā no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Bērnu ballītes ēdieniPoļu nacionālā virtuvePasniegt atdzesētuBrūnais cukursCepamais pulverisKviešu miltiMellenesPūdercukursRīvmaizeSviestsVaniļaĀboliTortes un kūkas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit