Krzysztof Kozanowski
Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
70Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gkviešu milti200 gsviests1.5 TKcepamais pulveris170 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts2 gab.olas100 mlpiens2 gab.āboli (nomizoti, iztīrīti un sagriezti plānās šķēlītēs)150 gmellenes4 ĒKbrūnais niedru cukurs rīvmaize sviests PIEDERUMI: 24cm liela kūkas forma

Pagatavošana

1

Kūkas formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

3

Sviestu izkausē un pēc tam atdzesē.

4

Olas sajauc ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, līdz iegūta vienmērīga masa.

5

Pievieno sviestu, pienu un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visas sastāvdaļas maisa, līdz mīkla ir vienmērīga, uzmanoties, lai tā netiktu pārmaisīta.

6

Mīklu lej kūkas formā. Pa riņķi izkārto ābolu šķēlītes, kam pārkaisa mellenes.

7

Visu apkaisa ar brūno niedru cukuru un cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

8

Kad kūka gatava, ņem laukā no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!