zupa, ass ēdiens, kartupeļi, pusdienas, vakariņas, rudens
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam karsta un nedaudz asa zupa, kas sasildīs vēsajās rudens un ziemas dienās. Zupas katlā paslēpušies īpaši gardi sakņu dārzeņi, rīsi un pat mīksti jēra gaļas gabaliņi. Aso garšu un izteiksmīgo krāsu tai piešķir druska karija pastas un tomātu biezenis.
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gjēra kakla fileja2 ĒKkarija pasta1 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols1 gab.liels burkāns1 gab.pastinaks1 gab.kartupelis1 gab.sarkanā paprika500 gtomātu biezenis900 mlvistas vai dārzeņu buljons sāls melnie pipari180 gbasmati rīsi (iepriekš izvārīti) svaigs koriandrs KARTUPEĻU DAIVIŅĀM:3 gab.lieli kartupeļi2 ĒKaugu eļļa2 TKkumina sēklas

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Jēra fileju viscaur apsmērē ar karija pastu (2 TK). Gaļu liek cepamajā traukā, pārsedz ar foliju un cep aptuveni 45 minūtes. Kad jērs gatavs, atpūtina un atdzesē 10 minūtes, pēc tam saplucina sīkos gabaliņos.

3

Kamēr jērs cepas, lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu un apcep piecas minūtes.

4

Nomizo burkānu, sagriež gabaliņos, to pašu izdara ar pastinaku, kartupeli un papriku un saber katlā. Visu apcep dažas minūtes.

5

Pēc tam palielina plīts liesmu un dārzeņiem pievieno atlikušo karija pastu, visu apcepot aptuveni divas minūtes. Kad tas izdarīts, pievieno tomātu biezeni un karstu buljonu.

6

Zupai pieber sāli un piparus pēc garšas, ļauj visam sākt burbuļot un pēc tam samazina plīts liesmu līdz mērenai. Liek virsū katla vāku un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.

7

Pēc tam zupai pievieno iepriekš izvārītus basmati rīsus, jēra gaļu un ļauj visām sastāvdaļām uzsilt zupas katlā.

8

Zupu pasniedz, kamēr tā vēl karsta, garnējot ar sasmalcinātām koriandra lapiņām.

9

Lai pagatavotu kartupeļu daiviņas: kartupeļus kārtīgi nomazgā, taču nenomizo. Tos sagriež lielās daiviņās.

10

Apsmērē ar eļļu, liek uz cepamās pannas un apkaisa ar kuminu.

11

Cep cepeškrāsnī (reizē ar jēra gaļu, tikai uz citām restītēm) 45 minūtes, cepšanas vidū apmaisot.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!