Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms pagatavo piparmētru zaļumu sviestu. Smalki sakapā piparmētras, sajauc kopā ar mīkstu sviestu, ietin pārtikas plēvē desiņas formā un liek ledusskapī dzesēties.
Tā kā maltītei vienā reizē viss sviests nebūs vajadzīgs, to var sasaldēt un izmantot citiem ēdieniem, piemēram tvaicētiem dārzeņiem.
Samaisa kopā balzamiko etiķi ar olīveļļu, kapātām piparmētrām, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Jēra karbonādes aplej ar sagatavoto marinādi, izmaisa un atstāj marinēties vismaz divas stundas.
Sakarsē pannu (ieteicams grila pannu). Ja izmanto parasto pannu, to nedaudz ietauko. Karbonādes cep no katras puses apmēram 3-4 minūtes, līdz gabaliņi apcepušies brūni.
Apceptās karbonādes liek uz silta šķīvja, apsedz ar foliju un ļauj gaļai atpūsties 5-10 minūtes.
Pasniedzot uz gaļas liek gabaliņu piparmētru sviesta.