Linda Tellgrena
Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 paprikas, pārgrieztas uz pusēm un iztīrītas no sēkliņām350 ggrūbas eļļa cepšanai2 vidēja izmēra sīpoli, smalki sagriezti1 ĒKbrūnais cukurs1 šķipsnasāls3 ĒKbalzamiko etiķis24 Trikāta Sniega bumbas

Pagatavošana

1

Izvāra grūbas, līdz tās vidū vēl nedaudz cietas (aptuveni 20 minūtes).

2

Uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno cukuru, sāli un balzamiko etiķi. Maisot cep vēl 4-5 minūtes.

3

Grūbas samaisa ar karamelizētajiem sīpoliem.

4

Paprikas pusītes kārto cepampannā un liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Izņem ārā, pilda ar grūbām, pa virsu katrai paprikas pusītei liek divas sniega bumbas (var likt trīs, ja paprika ir liela).

5

Pannu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes (vai, līdz siers sāk lēnām kļūt mīksts un viegli zeltains).

6

Ja sieru vēlas vēl nedaudz brūnāku, krāsni uz dažām minūtēm ieslēdz grila režīmā.

7

Pannu izņem no krāsns, paprikas kārto uz šķīvjiem. Pasniedz karstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!