9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
360 gDobeles dzirnavnieka spaghetti Nr. 7600 glaša fileja bez asakām pēc garšassāls200 gkaltēti tomāti eļļā + eļļa80 gmaltas mandeles (mandeļu milti)30 grīvēts cietais siers1 ķiploka daiviņa1 cukurs100 mlsaldais krējums
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Laša fileju sagriez 4 gabalos. Gabalus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisi ar sāli. Cep 15-20 minūtes (vai līdz lasis izcepies).
2
Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru. Liec mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē (nevāri!).
3
Verdošā sālsūdenī vāri spageti aptuveni 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Pastu uzreiz liec atpakaļ katlā, pievieno tomātu/ saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisi tā, lai mērce vienmērīgi noklātu visus spageti.
4
Spageti liec siltos dziļajos šķīvjos. Katrai porcijai pa virsu liec laša filejas gabalu. Dekorē ar zaļumiem. Pasniedz.
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniRomantiskas vakariņasCepeškrāsnsVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCukursLasisSaldais krējumsSaulē kaltēti tomātiSpagetiĶiplokiZivju un jūras produktu ēdieniMakaronu ēdieniviegliIkdienas maltīteiCietais sierssalsMandeļu milti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit