Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ja nepieciešams, pa nakti liek atkausēties garneles, tās pārliekot parastajā ledusskapja nodalījumā. Nākamajā dienā īsi pirms cepšanas tās attīra no čaulām.
Mērces katliņā sakarsē eļļu, kas ir ielieta apmēram 8 cm. Sagatavo paplāti vai lielu šķīvi, to izklājot ar vairākās kārtās salocītu papīra dvieli.
Sagatavo trīs padziļinātus šķīvjus: vienā ieber miltus, kuram pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus un čili piparus, otrā viegli sakuļ olas, trešajā ieber kokosriekstu skaidiņas.
Katru garneli vispirms apvārta miltos, pēc tam olā un pēc tam kokosriekstu skaidiņās, liek karstā eļļā un cep, līdz garneles zeltainas, apmēram 4–5 minūtes. Jācenšas katliņā nesalikt pārāk daudz garneļu. Tādā gadījumā eļļai krītas temperatūra un garneles pārstāj cepties.
Gatavās garneles izņem no eļļas un uz mirkli liek uz papīra dvieļa nosusināties. Neatstāj garneles uz dvieļa pārāk ilgi, tad tās zaudēs kraukšķīgumu!
Pasniedz ar citrona daiviņām un saldo čili mērci vai ievārījumu, kura recepti vari izlasīt šeit.