ķirbju zupa, krēmzupa, pusdienas
Foto: Privātais arhīvs

Šī tik rudenīgā zupa gan krāsas, gan garšas ziņā ir mūsu ģimenei īpaši iecienīta, jo gandrīz visas receptei nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas pašu dārzā – tā par garšīgo šedevru stāsta receptes autori. Garšīgā un veselīgā zupa ir gatavotāju autordarbs no A līdz Z, un to Tasty.lv lasītājiem piedāvājam "Zupas konkursa" ietvaros.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 neliela izmēra ķirbis6 kartupeļi3 burkāni dilles1 iepakojums kausētais siers1 svaigs čili pipars1 sīpols100 gžāvēta gaļa sāls garšvielas

Pagatavošana

1

Notīra ķirbi no mizas un sēklām, kartupeļus nomizo, burkānus notīra, sīpolu rupji sakapā. Visas sastāvdaļas sagriež līdzīgos gabaliņos.

2

Visus dārzeņus liek katlā un pārlej ar ūdeni. Ūdeni lej tik daudz, lai augšējie dārzeņi paliek neskarti. Pievieno sāli, garšvielas pēc paša gaumes.

3

Uzliek vāku un vāra uz nelielas uguns, līdz dārzeņi ir mīksti.

4

Tikmēr sagriežam žāvēto gaļu un sīpolus, un liekam uz pannas apcepties.

5

Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno kausēto sieru un vienu čili piparu, kas sakapāts.

6

Visu kārtīgi sablendē viendabīgā masā.

7

Lej krēmzupu šķīvī un pa virsu uzliek cepto žāvēto gaļu ar sīpoliem. Dekorē ar zaļumiem. Papildus dekorēšanai un garšas dažādošanai var izmantot arī nedaudz sojas mērci.

Lai zupiņa labi garšo un sasilda vēsajos rudens vakaros!

Receptes autori: Rihards, Sanda un Grēta

Arī tev ir iespēja piedalīties konkursā un laimēt Tramontina zupas katlu. Viss, kas jādara – sūti Tasty.lv savu gardākās rudens zupas recepti un attēlu uz e-pastu receptes@delfi.lv (neaizmirsti norādi "Zupu konkursam") līdz 9. novembrim. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!