Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai, sagatavo kēksa gareno formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.
Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, abus cukura veidus, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, smaržīgos piparus un sāli. Uz smalkas rīves sarīvē burkānus un sajauc ar miltu maisījumu.
Miltos izveido padziļinājumu un pievieno olas, skābo krējumu un eļļu, visu labi izmaisa. Iedrupina valriekstus, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus) un uzmanīgi iecilā, nemaisot pārāk ilgi.
Mīklu lej sagatavotajā kēksa formā, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram stundu, līdz kēkss gatavs (iespraužot koka skaliņu, izvelkot tam jābūt sausam).
Kēksu izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist. Kad tas atdzisis, gatavo skābā krējuma krēmu. Traukā ar mikseri sakuļ skābo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms.
Kēksu pārgriež gareniski uz pusēm, iesmērē pusi skābā krējuma krēma. Saliek kēksa abas puses kopā un arī virspusi apsmērē ar krēmu. Rotā ar valriekstu pusītēm.