Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pannā ar augstajām malām vai katliņā uzkarsē eļļu. Pievieno sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu bekonu. Visu apcep 5–7 minūtes uz vidējas liesmas, līdz sīpola gabaliņi mīksti, bet bekons kraukšķīgs.
Pannā liek klāt saspiestu ķiploka daiviņu un ieber rīsus. Rīsus kārtīgi apmaisa, lai tie apviļātos eļļā, pēc tam liek klāt konservētos tomātus.
Ļauj šķidrumam sākt burbuļot un tad nogriež plīts liesmu uz nelielu. Sastāvdaļas maisa, līdz rīsi uzsūkuši lielāko daļu šķidruma.
Pēc tam pakāpeniski pievieno karsto buljonu, apmaisot sastāvdaļas pēc katras pievienotās šķidruma porcijas un ļaujot buljonam uzkarst.
Kad gandrīz viss buljons pieliets risoto, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un atlikušo buljonu. Maisot vāra, līdz rīsi uzsūkuši pilnībā visu buljonu.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Karsto trauku ņem nost no plīts, risoto liek šķīvjos un pasniedz ar parmezāna siera šķēlītēm.
Labu apetīti!