Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo kēksiņus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.
Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un vaniļas ekstraktu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.
Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.
Kūciņas cep 15-18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras. Gatavos kēksiņus atdzesē.
Gatavo glazūru. Olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem pūdercukuru un sāli. Pēc tam šo bļodu liek karstā ūdens peldē un maisa, līdz cukurs izkusis.
Bļodu ņem ārā no verdošā ūdens un sakuļ olu baltumu un cukura masu ar mikseri, līdz olbaltuma putas ir stingras. Iemaisa tajās dažus vaniļas ekstrakta pilienus.
Sviestu sagriež kubiņos un iemaisa sakultajos olu baltumos. Masa var kļūt šķidrāka, bet, kārtīgi visu sakuļot ar mikseri, krēms kļūs gaisīgs un stingrs.
Uzreiz pēc tam krēmā iemaisa dzelteno pārtikas krāsvielu, lai krēms iegūtu koši dzelteno krāsu.
Dekorē kūciņas. Uz katras kūciņas virsmas uzsmērē plānu kārtu ar dzelteno krēmu. Centrā uzber nedaudz šokolādes skaidiņas, lai tās veidoto puķes "galviņu", ap kuru tiks saliktas ziedlapiņas.
Konditorejas tūtu piepilda ar dzelteno krēmu, galā uzliek šauru, lapiņām paredzētu metāla uzgali un dekorē kūciņas.
Vispirms uzspiež ziedlapiņas gar kūciņas virsmas ārmalu. Bet pēc tam ap šokolādes viduci, lai katrai kūciņai būtu divas ziedlapiņu rindas.
Izdekorētos kapkeikus ledusskapī atdzesē, lai pasniegšanas brīdī krēma ziediņi būtu stingri.