Pavisam vienkārši pagatavojama un garda recepte. Ceptās kabaču šķēlītes ar sieru Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursa ietvaros.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kabačus vai makaronu ķirbīšus sagriež centimetru plānās ripās, ja miza cieta, tad nomizo.
Izklāj cepampannā, apkaisa ar sāli vai Vegetu, nedaudz ļauj atsuloties.
Pa to laiku sagatavo pildījumu – sarīvē burkānus, sagriež smalki sīpolus, sagriež papriku, to visu pannā apcep, sākumā sīpolus, tad burkānus ar papriku, pieliek klāt smalki sagrieztu kūpinātu gaļu vai kārtaino speķīti.
Pavisam nedaudz – smaržai un garšai pieber garšvielas, piparus, piesit klāt olu, samaisa. Šo masu liek uz kabaču aplīšiem un ieliek krāsnī cepties, ielejot veidnē arī nedaudz ūdens, lai kabači nesadeg, bet sasautējas. Ja kabačus ceps eļļā, tie būs trekni.
Pa to laiku sarīvē sieru, piemaisa klāt majonēzi, lai būtu vijīga masa, iemaisa sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
Kad kabači mīksti, uzklāj virsū siera masu, apkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un liek atkal krāsnī, cep, kamēr siers izkusis.