30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 koncentrēts dārzeņu želejas buljons (piemēram, Knorr)650 gselerijas500 gkartupeļi2 āboli2 ķiploku daiviņas125 gmaskarpone
Pagatavošana
1
Buljonu liek lielā katlā un aplej ar 150 mililitriem verdoša ūdens, lai tas izšķīstu.
2
Pēc tam pielej vēl ūdens - tik daudz, lai katls būtu līdz pusei pilns.
3
Katlā pieber sagrieztus selerijas kātu gabaliņus, nomizotus un daivās sagrieztus kartupeļus, nomizotus, sīki sagrieztus ābolus un ķiploku daiviņas. Visam ļauj sākt vārīties.
4
Liek virsū vāku un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz selerijas un kartupeļi ir mīksti.
5
Pēc tam nokāš ūdeni, bet sastāvdaļas atstāj katlā un vēl divas minūtes karsē uz plīts liesmas.
6
Kad tas izdarīts, izslēdz plīti un dārzeņos iemaisa maskarpones svaigo sieru. Garšai var pievienot arī svaigi maltus melnos piparus. Biezeņa sastāvdaļas samīca līdz krēmīgai konsistencei ar kartupeļu stampiņu vai rokas blenderi.
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemRomantiskas vakariņasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKartupeļiMascarponeSelerijasĀboliĶiplokiDārzeņu ēdieniKartupeļu ēdieniGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljonsMārtiņdienas cienastsIkdienas maltīteiPutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit