Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo trifeles. Saldo krējumu ielej katliņā un karsē uz lēnas uguns, līdz tas sāk vārīties.
Pēc tam katliņu ņem nost no plīts un iemaisa karstajā krējumā pūdercukuru un vaniļas ekstraktu. Karsto krējumu pēc tam lej pāri tumšās šokolādes gabaliņiem, kas sabērti bļodā.
Šokolādes masu maisa, līdz tā izkususi. Lai nodrošinātu to, ka masa būs vienmērīga, šokolādi var sakult ar mikseri. Pēc tam masai ļauj atdzist.
Kad masa pietiekami sastingusi, lai ar to varētu strādāt, ar mazu grebšanas karoti veido bumbiņas, kuras saveļ apaļas. No masas sataisa tik daudz bumbiņu, cik vien sanāk, un saliek uz cepamā papīra sloksnes. Ja šokolādes masa kļūst pārāk mīksta, to ieliek ledusskapī.
Gatavo glazūru. Izkausē tumšo šokolādi un nedaudz atdzesē, lai tā nebūtu pārāk karsta.
Izveltās trifeles pa vienai mērc izkausētajā šokolādē un kārtīgi apviļā. Pēc tam liek atpakaļ uz cepamā papīra un ļauj sastingt.
Kad visas trifeles apklātas ar izkausēto šokolādi, ņem otiņu un zelta pārtikas krāsvielu jeb puteklīšus un ar otiņu "nokrāso" dažas trifeles zeltainas.
Veido trifeļu kociņu. Ņem polistirola bumbu un izgriež tajā nelielu caurumu. Tajā iespiež līmi un iestiprina koka kātu.
Pamatnei ņem burciņu, kas ielien iekšā izvēlētajā vāzē un ir zemāka par tās malām. Plastikas masu ieklāj burciņā un kārtīgi saknaiba, lai tā ir mīksta.
Plastikas masā pēc tam iesprauž kociņa stumbru ar visu bumbu un ļauj sastingt pa nakti.
Polistirola bumbu apsmērē ar šokolādi – izkausētā šokolādē iemērc otu un noklāj ar saldo šķidrumu bumbu, kas kalpos kā krāsa un saistviela. Ja parādās balti pleķi, uzklāj otru šokolādes kārtu.
Brīvajā vietā starp burciņu un vāzes sieniņām saber šokolādes konfektes pēc izvēles.
Uzkodu kociņus pārgriež uz pusēm un sadur iekšā polistirola bumbā, atstājot nelielu daļu ārā.
Pēc tam uz kociņiem sasprauž trifeles. Visu bumbu nosedz ar trifelēm, lai tās noklātos cieši kopā, pamīšus liekot arī apzeltītās trifeles.
Ap koka stumbru apsien skaistu lentīti.