sēņu zupa, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Maiga biezzupa ar izteikti bagātīgu daudzumu sēnēm – zupai pievienotas žāvētas baravikas, kārtīga porcija atmatenes un citas meža sēnes. Lieliska, lai sāktu iztukšot ziemai noglabātos sēņu krājumus.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
saujažāvētas baravikas1 ĒKolīveļļa naža galssviests300 gatmatenes150 gmeža sēnes (svaigas vai saldētas, var izmantot arī šampinjonus)2 šalotes sīpols1 ķiploka daiviņa timiāns600 mlkarsts dārzeņu buljons2 ĒKsaldais krējums grauzdēta maize kazas siers

Pagatavošana

1

Baravikas ieber bļodiņā un aplej ar 150 mililitriem verdoša ūdens. Ļauj ievilkties 10 minūtes.

2

Lielā pannā vai zupas katliņā uzkarsē eļļu un izkausē sviestu, pievieno šķēlītēs sagrieztas atmatenes un pārējās sēnes. Visu apcep 3-4 minūtes. Dažas sēnes var atstāt zupas bļodiņu garnēšanai.

3

Pieber klāt sasmalcinātus Šalotes sīpolus, saspiestu ķiploku un timiāna zariņus, visu apcep - dažas minūtes.

4

Pēc tam pievieno izmērcētās baravikas, ar visu ūdeni, kā arī pārlej karsto buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot un vāra 10 minūtes.

5

Kad zupa gatava, to pa porcijām sablendē ar rokas blenderi vai lielajā blenderī. Zupu sakuļ viegli, lai saglabātos biezzupas tekstūra.

6

Zupu lej atpakaļ katliņā, iemaisa tajā saldo krējumu un pievieno garšvielas pēc patikas.

7

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlītēm, kas apsmērētas ar kazas sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!