Sastāvdaļas
Pagatavošana
Baravikas ieber bļodiņā un aplej ar 150 mililitriem verdoša ūdens. Ļauj ievilkties 10 minūtes.
Lielā pannā vai zupas katliņā uzkarsē eļļu un izkausē sviestu, pievieno šķēlītēs sagrieztas atmatenes un pārējās sēnes. Visu apcep 3-4 minūtes. Dažas sēnes var atstāt zupas bļodiņu garnēšanai.
Pieber klāt sasmalcinātus Šalotes sīpolus, saspiestu ķiploku un timiāna zariņus, visu apcep - dažas minūtes.
Pēc tam pievieno izmērcētās baravikas, ar visu ūdeni, kā arī pārlej karsto buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot un vāra 10 minūtes.
Kad zupa gatava, to pa porcijām sablendē ar rokas blenderi vai lielajā blenderī. Zupu sakuļ viegli, lai saglabātos biezzupas tekstūra.
Zupu lej atpakaļ katliņā, iemaisa tajā saldo krējumu un pievieno garšvielas pēc patikas.
Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlītēm, kas apsmērētas ar kazas sieru.