Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms liec vārīties rīsus. Ieber tos katliņā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli un liec vārīties. Vāri ik pa brīdim apmaisot, līdz viss ūdens uzsūcies. Beigās pievieno citronu sulu, apmaisi un liec malā.
Nomizo saldo kartupeli un sagriez to mazos gabaliņos. Liec katlā, pārlej ar ūdeni un liec vārīties. Kad tie ir vidēji mīksti, nokās ūdeni un noliec kartupeļus malā.
Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno smalki sakapātus Šalotes sīpolus, apcep tos caurspīdīgus un noņem no pannas.
Pannā liec cepties mazos gabaliņos sagrieztu baklažānu, pēc brīža pievieno papriku un šampinjonus. Pēdējos pievieno tomātus. Pasautē dārzeņus, lai tie ir kļuvuši mīkstāki. Tad pievieno izvārītos rīsus, apceptos sīpolus, tomātu pastu un garšvielas. Ja vēlies pikantāku sautējumu, pievieno arī smalki sarīvētu ingvera saknes gabaliņu vai čili.
Noslēgumā pielej šķidru kokosriekstu pienu, apmaisi un sautē aptuveni 10 minūtes. Pēc garšas pievieno vēl sāli, garam masala vai citas garšvielas. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un apslacītu laima vai citronu sulu.