Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C, sagatavo cepamo formu, to ietaukojot. Sagriež smalkāk šampinjonus, apslacina ar citronu sulu, izmaisa un noliek malā. Sarīvē sieru.
Apsāla vistas gabalus un karstā pannā ar sviestu apcep brūnus no visām pusēm, apmēram 20 minūtes. Ja izmanto arī filejas, tās apcep pēdējās piecās minūtēs. Liek apceptos vistas gabaliņus cepamajā formā vienā kārtā.
Pannā, kurā cepās vista, apcep šampinjonus. Ja nepieciešams, pievieno papildu sviestu. Apceptos šampinjonus pārkaisa pāri vistas gabaliņiem (dažus noglabā likšanai sacepumam pa virsu). Pannā ielej baltvīnu un uzvāra, noskrāpējot un novārot gaļas piecepumus. Karsē vīnu, līdz tā apjoms samazinājies uz pusi. Noslēdz uguni un ļauj nedaudz atdzist.
Bļodiņā samaisa saldo krējumu ar olu dzeltenumiem, pievieno rīvēto sieru, sāli un melnos piaprus (uzmanīgi ar sāli, mērcei ir jau pievienots sāļais siers). Pēc tam iemaisa karsēto vīnu.
Siera mērci lej pāri vistas gabaliņiem, saliek noglabātos šampinjona gabaliņus un liek vistu karstā cepeškrāsnī, cep 20-25 minūtes, līdz siers izkusis un mērce sabiezējusi. Pasniedzot grezno sacepumu ar zaļumiem.