7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
1.5 kgbrieža muguras daļas gaļa200 gķiploki1 kgspināti500 mlsaldais krējums pēc garšassāls2 TKolīveļļa pēc garšasmuskatrieksts
Pagatavošana
1
Gatavo spinātu un ķiploku biezeni. Krāsnī sacep ķiplokus – veselus ar čaulu, cep līdz tie kļūst karamelizēti. Kad tie gatavi, izloba, liek katliņā un pārlej ar saldo krējumu.
2
Liek katliņu uz uguns karsēties līdz maisījums uzmet burbuli. Tad maisījumam pievieno spinātus. Visu masu ievieto blenderī un samaļ, pēc tam izkāš caur sietu.
3
Pievieno sāli, piparus un sarīvētus muskatriekstus.
4
Iemarinē briedi ar sāli, pipariem un olīveļļu. Grilē aptuveni sešas minūtes uz grilpannas vai speciālā krāsniņā.
5
Sagatavo Briseles kāpostus. Noblanšē kāpostus vārošā ūdenī aptuveni minūti. Kāpostus iemarinē sālī, piparos un olīveļļā līdz pasniegšanai.
6
Kad viss gatavs, skaisti sakārto uz šķīvja un pasniedz ēdājiem.
PusdienasVakariņasZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVakariņu idejasCepšanaVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBrieža gaļaMedījuma gaļaOlīveļļaSaldais krējumsSpinātiĶiplokiGaļas ēdienividējiMuskatriekstssalsMedījuma gaļas ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit