spageti, pusdienas, vakariņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pasakainā pasta, krāsnī apcepti baklažāni un cukīni, kā arī citrona spirgtums vienā šķīvī. Maltīte, kuru baudīt gan sātīgās pusdienās, gan vieglās vakariņās. Bet pagājušās vai gaidāmās vasaras garšu uz mēles sajust palīdzēs bazilika un piparmētru lapiņas.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 mazi baklažāni2 cukīni4 ĒKolīveļļa500 gpilngraudu spageti2 citronu sula un saīvēta miziņa15 gbaziliks15 gpiparmētras

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Baklažānus sagriež ceturtdaļās, bet cukīni šķēlītēs. Dārzeņus apviļā divās ēdamkarotēs olīveļļas. Pēc tam uzliek uz cepampannas un gatavo cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Kad gatavi, izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

3

Spageti izvāra, kā norādīts uz iepakojuma. Kad spageti gatavi, nokāš un atdzesē zem aukstas ūdens strūklas.

4

Spageti pārliek lielā bļodā, pārlej ar atlikušo olīveļļu, pievieno citronu sulu, apceptos baklažānus un cukīni un gandrīz visas bazilika un piparmētru lapiņas. Salātus kārtīgi apmaisa.

5

Pasniedz šķīvjos, pa virsu uzkaisot citrona miziņu un bazilika, kā arī piparmētru lapiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!