sezama cepumi
Foto: Shutterstock
Lieliski sezama sēklu cepumiņi, kuriem pievienots pavisam nedaudz miltu. Pasniedz ar tēju vai kafiju.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

70 gmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls160 gsezama sēklas60 gsviests (istabas temperatūrā)120 gcukurs1 ola1 TKvaniļas ekstrakts1 TKcitronu sula

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, visu samaisa kopā, pēc tam miltos iemaisa sezama sēklas.

2

Sviestu sakuļ kopā ar cukuru gaišās putās. Sakultajam sviestam pievieno olu, vaniļas ekstraktu un citronu sulu, visu vēlreiz sakuļ.

3

Sviestā uzmanīgi iemaisa miltu maisījumu, to pievienojot pa porcijām. Mīklu ar tējkarotes palīdzību liek uz sagatavotās plāts. Starp cepumiem veido atstatumu, tā, lai mīkla var viegli tecēt. Cepumus cep 8-15 minūtes, atkarībā no tā, cik biezi un lieli ir uz plāts uzliktie cepumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!