Vai atceries, kā garšo saldais, biezais un mīkstais cepums – pumperniķelis? Izrādās, tas lieliski saskanēs ar kūpinātu lasi, ja vien prasmīgi pagatavosi. Īpaši Tasty.lv restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs radījis uzkodu, kas lieliski piestāvēs ballītei ar reibinošiem dzērieniem, piemēram, degvīnu. "Neparastu garšu meklētājiem degvīns kopā ar izteiksmīgo kūpinājumu un rapsi neliks vilties," norāda Haralds.
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
25 gkūpināta laša fileja15 gpumperniķelis25 gkokpūkaines (vai kāda cita izteiksmīga sēne)10 mlbaltvīna etiķis5 mlrapšu eļļa20 gcukurs15 gsāls
Pagatavošana
1
Pumperniķeli sadrupina un tam paspilgtina garšu ar rapšu eļļas un sāls palīdzību, sastāvdaļas viegli apmaisot.
2
Katlā lej baltvīna etiķi, pieber cukuru un sāli. Šo karsto marinādi pārlej pāri kokpūkainēm un ļauj atdzist.
3
Uz šķīvja ber pumperniķeli, tajā "iesēdina" kūpināto lasi, dekorē ar kokpūkainēm un pasniedz. Prozit!
Ātri pagatavojami ēdieniZivju un jūras produktu uzkodasKūpināts lasisSēnesviegliRapšu eļļaBaltvīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit