Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zupas katlā uzkarsē eļļu un saber sasmalcinātu sīpolu, seleriju, fenheļa gabaliņus un ķiplokus. Visu apcep aptuveni 7-8 minūtes, līdz sastāvdaļas mīkstas.
Pēc tam pieber makaronus, un visu pārlej ar karsto dārzeņu buljonu. Ļauj zupai sākt burbuļot, tad vāra tik ilgi, cik norādīts uz makaronu iepakojuma.
Kad līdz gatavošanas beigām atlikušas divas minūtes, plīts liesmu samazina. Pievieno atlikušās sastāvdaļas – zaļās pupiņas, konservētās pupiņas, smalkās šķēlītēs sagrieztus cukīni un redīsus. Zupu vāra vēl 3-4 minūtes, līdz tā gatava.
Pasniedz, kamēr vēl karsta, zupu šķīvī garnējot ar pētersīļiem. Lai labi garšo!