Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sparģeļu galviņas nogriež aptuveni četrus centimetrus garas. Kātiņus smalki sakapā.
Katliņā uzvāra sālsūdeni un novāra tajā 100 gramus zaļo zirnīšu aptuveni četras minūtes, pēdējā minūtē klāt pieliekot arī sparģeļu kātiņus. Dārzeņus pēc tam nokāš un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.
Gatavos dārzeņus sajauc ar rikotas sieru, citrona miziņu, kā arī pēc vēlēšanās pievieno sāli un piparus. Pēc tam visu sablendē ar rokas blenderi vai virtuves smalcinātāju.
Ņem svaigās lazanjas plāksnes un izgriež no tām 12 sešus centimetrus lielus apļus un 12 astoņus centimetrus lielus apļus.
- Padoms: lazanjas mīklas plāksnes, kas nepieciešamas ravioli pagatavošanai, veikalos meklē pie itāļu virtuves produktiem. Ja neatrodi svaigās, mīkstās lazanjas plāksnes, vari izmantot arī parastās, kaltētās lazanjas plāksnes. Tās tad pirms izmantošanas apvāri verdošā ūdenī, lai nebūtu cietas.
Uz mazākā ravioli aplīša liek 1-2 tējkarotes zirņu-sparģeļu pildījuma. Uzmanīgi ar otu apsmērē aukstu ūdeni apkārt ravioli maliņai, pēc tam pa virsu liek lielāko ravioli aplīti un kārtīgi piespiež, lai visapkārt ravioli būtu noslēgts un neveidotos gaisa burbulīši.
Ar mazāko mīklas griezēju nogriež liekās maliņas, lai nekas nekarātos pāri ravioli. Visu atkārto, līdz iegūti 12 pildītie ravioli makaroni.
Ravioli vāra sālsūdenī aptuveni 4-5 minūtes, līdz tie ir gatavi un mīksti.
Kamēr ravioli vārās, gatavo mērci. Citronu sulu uzkarsē katliņā kopā ar rapšu eļļu un sviestu. Klāt pieber arī sparģeļu galviņas un atlikušos zaļos zirnīšus. Mērci karsē 4-5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
Ravioli nokāš, saliek šķīvjos un aplej ar citronu-sviesta mērci, pa virsu liekot arī zaļos zirnīšus un sparģeļu kātiņus.