Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards vistas cepetis ar karstiem, krāsnī apbrūnējušiem dārzeņiem – ķirbi, papriku un puraviem. Patīkamu aromātu un garšu maltītei piešķirs ne vien citrons, bet arī salvija un timiāns.
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
VISTAI:2 citroni25 golīveļļa1 saišķītis salvija2 ķiploka daiviņas1.5 kgvista1 ĒKgaršvielu maisījums vistas gaļai PILDĪJUMAM:1 ķiploka daiviņa100 gapcepti un nomizoti kastaņi (var arī nebūt)250 gcūkgaļas maltā gaļa1 ĒKtimiāns50 gšampinjoni (šķēlītēs)15 gžāvētas dzērvenes DĀRZEŅIEM:2 puravi (sagriezti)1 sarkanā paprika1 sarkanais sīpols2 TKolīveļļa1 riekstu ķirbis (sagriezts šķēlēs)

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

No viena citrona smalki norīvē miziņu, pašu citronu sagriež daiviņās. Bļodā ielej olīveļļu, pievieno citrona miziņu un dažas salvijas lapiņas. Visu sajauc kopā.

3

Vistā ieliek dažas citrona daiviņas, uz pusēm pārgrieztu ķiploku un dažas salvijas lapiņas.

4

Ņem ar citrona miziņu sajaukto olīveļļu un iesmērē ar to vistu, paceļot vistas ādu uz augšu, lai taukvielas būtu zem ādas. Vistu nostiprina ar zobu bakstāmajiem kociņiem, lai tā turētos ciet.

5

Pēc tam vistu liek cepamajā traukā, kura pamatnē ielieta aptuveni pusglāze ūdens. Vistu apslaksta ar svaigi spiestu citrona sulu un apkaisa ar vistas garšvielu maisījumu. Apsedz ar foliju un cep cepeškrāsnī 45 minūtes.

6

Gatavo pildījumu – ķiploku sasmalcina, pievieno kastaņus (kastaņi var arī nebūt, tā vietā izmanto lazdu vai citus riekstus), malto gaļu un timiānu. Visu liek virtuves kombainā un sasmalcina vienmērīgā masā.

7

Pēc tam maltās gaļas masai pievieno sakapātos šampinjonus un dzērvenes, visu vēlreiz sajauc. No maltās gaļas masas uztaisa 10 gaļas bumbiņas, kuras pēc tam atdzesē.

8

Vistas cepeti izņem no cepeškrāsns un aplaista ar iztecējušiem tauciņiem. Foliju ņem nost no cepamā trauka. Traukā saliek sagrieztos puravus, lielos gabaliņos sagrieztu papriku, daiviņās sagrieztus sīpolus. Visu aplej ar olīveļļu.

9

Cepamajā traukā saliek arī ķirbja šķēlītes, kuras arī aplej ar eļļu. Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

10

Pēc tam dārzeņus apgriež otrādi, vistā ieliek gaļas bumbiņas (ja visas nesalien iekšā, atstāj turpat uz cepamā trauka), un pievieno dažas salvijas lapiņas. Cepeti ar dārzeņiem gatavo vēl 15 minūtes, līdz vista gatava un dārzeņi viegli apbrūnējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!