cepts lasis
Foto: Shutterstock
Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 laša filejas gabaliņi0.5 TKsāls2 TKaugu eļļa60 mlūdens60 mlbalzamiko etiķis4 TKcitronu sula4 TKbrūnais cukurs svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Laša filejas gabaliņus (ar visu ādu) apkaisa ar sāli. Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Laša gabaliņus liek pannā ar ādas pusi uz augšu, apcep 4–5 minūtes no katras puses, līdz lasis kļūst zeltaini brūns.

2

Apceptos laša gabaliņos noņem no pannas un tur siltumā, lai neatdzistu.

3

Tajā pašā pannā ielej ūdeni, balzamiko etiķi, citronu sulu un pieber brūno cukuru. Šķidrumam ļauj sākt burbuļot, karsē pāris minūtes (ik pa brīdim apmaisot), līdz mērce ieguvusi sīrupainu konsistenci.

4

Pasniedz lasi, kamēr tas vēl silts, pa virsu uzkaisot melnos piparus un aplejot ar balzamiko etiķa mērci. Kā piedevas pievieno lapu salātus, vārītus rīsus vai ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!