30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 ĒKsaulespuķu eļļa4 šķēlesbekons150 grisoto rīsi300 mlverdošs ūdens400 gsēnes (marinētas, saldētas vai svaigas) svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Lielā pannā uzkarsē eļļu. Tajā saber gabaliņos sagrieztu bekonu un uz vidējas uguns apcep, līdz bekons kļūst kraukšķīgs.
2
Pēc tam pannā saber rīsus un maisot apcep aptuveni 1-2 minūtes. Kad tas izdarīts, pannā saber sakapātas sēnes un viegli apcep. Visu pārlej ar verdošo ūdeni.
3
Padoms: ja ir tāda iespēja, vienkāršu sēņu maisījuma vietā izmanto konservēto sēņu zupu. Tai klāt esošais buljons piešķirs risoto vēl patīkamāku garšu.
4
Risoto maisot vāra 15-20 minūtes, līdz rīsi uzvārījušies un risoto kļuvis tumīgs.
5
Pirms pasniegšanas apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
VakariņasVakariņu idejasMelnie pipariSaulespuķu eļļaSēnesŪdensRīsu ēdieniSēņu ēdieniIkdienas maltīteiArborio rīsi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit