risoto, rīsu maltīte, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte diviem – risoto ar mīksti kraukšķīgiem rīsiem, mazliet bekona un sēnēm. Nedaudz asumiņa un aromāta maltītei piešķirs svaigi malti melnie pipari.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKsaulespuķu eļļa4 šķēlesbekons150 grisoto rīsi300 mlverdošs ūdens400 gsēnes (marinētas, saldētas vai svaigas) svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē eļļu. Tajā saber gabaliņos sagrieztu bekonu un uz vidējas uguns apcep, līdz bekons kļūst kraukšķīgs.

2

Pēc tam pannā saber rīsus un maisot apcep aptuveni 1-2 minūtes. Kad tas izdarīts, pannā saber sakapātas sēnes un viegli apcep. Visu pārlej ar verdošo ūdeni.

3

Padoms: ja ir tāda iespēja, vienkāršu sēņu maisījuma vietā izmanto konservēto sēņu zupu. Tai klāt esošais buljons piešķirs risoto vēl patīkamāku garšu.

4

Risoto maisot vāra 15-20 minūtes, līdz rīsi uzvārījušies un risoto kļuvis tumīgs.

5

Pirms pasniegšanas apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!