rīsi pusdienas vista spināti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mazliet pikantuma ēdienam nāk tikai par labu, īpaši, ja tie ir tik pazīstamie rīsi un vistas gaļa, kas pagatavota mazliet citādi, nekā ierasts. Paspilgtini savu ēdienreizi ar garšvielām, un rezultāts būs patiešām lielisks – šoreiz ar koriandru un kariju.
45Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 vistas šķiņķīši2 vistas stilbiņi2 TKgaršvielas vistas gaļai1 TKmalts koriandrs pēc garšasmelnie pipari1 ķiploka daiviņa (saspiesta)2 ĒKetiķis2 ĒKsaulespuķu eļļa1 sīpols (sakapāts)1 ĒKmaigs karija pulveris2 ĒKtomātu un čili pasta400 gkonservēti ķirštomāti1 vistas buljona kubiņš300 grīsi1 dzeltenā paprika (sagriezta salmiņos)1 ĒKkoriandra lapas100 gspināti

Pagatavošana

1

Vistas gabaliņus iegriež ar asu nazi, pārkaisa gaļai speciālās garšvielas, koriandru, ķiploku un piparus. Gaļu aplej ar etiķi un ieliek cieši noslēgtā traukā. Vistu ieliek ledusskapī un ļauj marinēties vismaz stundu.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

3

Katlā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep tajā vistas šķiņķīšus un stilbiņus aptuveni 5 minūtes, līdz gabaliņi apbrūnējuši. Tad katlam uzliek folijas sloksni vai cepamo papīru, ieliek cepeškrāsnī un ļauj vistai cepties 10 minūtes.

4

Kamēr vista cepas, citā pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep sīpolu, līdz tā gabaliņi mīksti. Iemaisa sīpolos kariju un cep 1 minūti. Tad pievieno tomātu pastu un konservētos tomātus, un nedaudz apsilda pannā.

5

Kad konservētie tomāti karsti, tos pievieno katlam ar vistu. Katlā ber arī buljona kubiņu, rīsus, papriku un 500 mililitrus verdoša ūdens. Pievieno garšvielas un vāra uz plīts aptuveni 20 minūtes, līdz rīsi mīksti un šķidrums teju pazudis.

Rīsus ar vistu pasniedz, kamēr maltīte vēl karsta. Virsū liek spinātu lapiņas un koriandru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!