Foto: Publicitātes attēls

Garšīgi un maigi burkāniņi, pašu taisīts humuss un mazliet ķiploka asumiņam – maltīte reizēm, kad ātri jāpabaro visizsalkušākos. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rimi" gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

10Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 paciņas mazie burkāni3 ĒKolīveļļa2 ķiploka daivas rozmarīna zariņš400 gturku zirņi (konservēti vai vārīti)2 ĒKzemesriekstu sviests2 ĒKolīveļļa2 ĒKcitrona sula pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Sakarsētā pannā ielej eļļu, pievieno rozmarīna zariņu saspiestām ķiploka daivām. Samazina karstumu, lai eļļa sautētos, nevis degtu. Liek burkāniņus un sautē. Uzliek pannai vāku, bet laiku pa laikam pakrata pannu, lai apmaisītu burkānus.

2

Ja burkāniņi ir mazi un tievi, tie būs gatavi 5 minūtēs. Tikmēr liek visas humusam nepieciešamās sastāvdaļas blenderī un samaļ humusu.

3

Burkāniņus liek uz papīra salvetes, lai notecētu liekā eļļa, pārkaisa tos ar sāli. Burkānus pasniedz ar humusa mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!