tomātu zupa
Foto: Shutterstock
Tomātu svaigums un bazilika aromāts nav paredzēts vien salātiem – šīs divas sastāvdaļas var apvienot, lai pagatavotu karstu un sildošu biezzupu. Pats jaukākais – zupa būs ātri gatava, ja izmantosi iepriekš uzvārītu buljonu.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sīpols1 burkāns1 ķiploka daiviņa500 gtomāti1 ldārzeņu buljons20 gbaziliks balzamiko etiķis saldais krējums

Pagatavošana

1

Katliņā ielej eļļu un apcep sakapātu sīpolu, smalki sagrieztu burkānu un saspiestu ķiploka daiviņu. Visu kopā apcep aptuveni 10 minūtes.

2

Pēc tam pievieno sakapātus tomātus un sutina dažas minūtes. Kad tas izdarīts, pārlej ar buljonu. Pievieno bazilika lapiņas un mazliet balzamiko etiķa.

3

Zupu pavāra vēl dažas minūtes. Kad gatava, sablendē līdz tādai konsistencei, kas tīkama.

Pasniedz, kamēr vēl karsta, ar saldo krējumu. Ja ir vēlme, pievieno arī sakapātus lociņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!