Foto: DELFI
Kad klasiskie lapu salāti ar gurķi un redīsiem apnikuši, bet pie sātīga pamatēdiena bez svaiguma devas neiztikt, iesakām pagatavot šos salātus, kuros patīkami balansē saldais, skābais un sāļais.
10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi pēc garšaszaļumi (dilles, loki, maurloki, pētersīļi) pēc garšascitronu sula pēc garšassāls pēc garšascukurs pēc garšassezama sēklas

Pagatavošana

1

Nomizo un sagriez gurķi vēlamos gabaliņos, smalki sakapā zaļumus.

2

Liec bļodā gurķus, zaļumus, pārber sāli, cukuru, garšvielas un samaisi. Iespied citronu sulu, uzmanot, lai neiekrīt kāda sēkliņa. Iemaisi un pēc garšas pievieno vēl cukuru vai sāli. Ņem verā, ka cukura nevar būt par daudz – tas ļoti labi sader ar svaigo gurķi, turklāt citronu sulas skābuma nomākšanai tas ir pat ļoti vēlams.

3

Uz sausas pannas apgrauzdē sezama sēklas, atdzesē un pievieno gurķu salātiem. Sezama sēklas var pievienot arī neapgrauzdētas.

Ņem vērā, ka salāti labi garšos tikko pagatavoti, tāpēc ēšanai nākamajā dienā šī nebūs tā labākā recepte, jo gurķi saplaks un sēkliņas samirks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!