10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gurķi pēc garšaszaļumi (dilles, loki, maurloki, pētersīļi) pēc garšascitronu sula pēc garšassāls pēc garšascukurs pēc garšassezama sēklas
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez gurķi vēlamos gabaliņos, smalki sakapā zaļumus.
2
Liec bļodā gurķus, zaļumus, pārber sāli, cukuru, garšvielas un samaisi. Iespied citronu sulu, uzmanot, lai neiekrīt kāda sēkliņa. Iemaisi un pēc garšas pievieno vēl cukuru vai sāli. Ņem verā, ka cukura nevar būt par daudz – tas ļoti labi sader ar svaigo gurķi, turklāt citronu sulas skābuma nomākšanai tas ir pat ļoti vēlams.
3
Uz sausas pannas apgrauzdē sezama sēklas, atdzesē un pievieno gurķu salātiem. Sezama sēklas var pievienot arī neapgrauzdētas.
Ņem vērā, ka salāti labi garšos tikko pagatavoti, tāpēc ēšanai nākamajā dienā šī nebūs tā labākā recepte, jo gurķi saplaks un sēkliņas samirks.
Mazkaloriju ēdieniĒdieni veģetāriešiemCukursGaršvielas un garšaugiGurķiSezama sēklasDārzeņu salātiCitronu sulaBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit