13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 ķiploka daiviņas pēc garšassāls470 ggrieķu jogurts2 ĒKolīveļļa60 gvalrieksti1 gab.garais gurķis120 mlauksts ūdens2 ĒKcitronu sula svaigi malti melnie pipari PASNIEGŠANAI: valrieksti olīveļļa dilles, pētersīļi vai piparmētras
Pagatavošana
1
Ķiploka daiviņas nomizo un saspaida piestā ar šķipsnu sāls.
2
Lielā bļodā ielej jogurtu, iemaisa tajā eļļu, saspaidītos ķiplokus un sasmalcinātus valriekstus. Pēc tam zupā iemaisa ūdeni un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3
Zupu samaisa un ieliek ledusskapī, lai atdziest.
4
Tikmēr smalki sakapā gurķus un apkaisa ar mazliet sāls. Kad tas izdarīts, pievieno aukstajai zupai.
5
Kad zupa gatava, salej bļodiņās un garnē ar mazliet olīveļļu, valriekstiem un sakapātām dillēm, pētersīļiem vai piparmētrām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit