Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rīsus izvāra pēc norādēm uz iepakojuma. Kad līdz rīsu vārīšanas laika beigām atlikušas 3 minūtes, tiem pievieno arī zirņus. Gatavos rīsus un zirņus nokāš un atdzesē.
Tikmēr lasi apkaisa ar mazliet sāli un apcep uz pannas, līdz filejas gabaliņi gatavi (aptuveni 4 minūtes no katras puses). Laša filejas pēc tam saplucina ar dakšiņu sīkos gabaliņos.
Padoms: lasi var arī tvaicēt, vārīt vai cept cepeškrāsnī uz cepamā papīrā vai ietītu folijā, šādi izvairoties no liekām kalorijām.
Sakapā lociņus un pētersīļus, gurķi sagriež sīkos gabaliņos.
Lielā bļodā liec rīsus un zirņus, pievieno salātiem gurķi, sakapātos zaļumus un laša gabaliņus, un viegli apmaisa.
Nelielā bļodiņā pagatavo mērci – sajauc laima sulu, miziņu, čili garšvielu un sojas mērci.
Salātus pasniedz šķīvjos, virsū lejot pagatavoto mērci.
Lai labi garšo!