Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz smalkās rīves sarīvē kabaci ar visu miziņu. Ja kabacis ir liels un ar biezām sēklām, tās iepriekš izgreb.
Sajauc bļodā sarīvēto kabaci ar sastampātiem kartupeļiem, smalki sakapātiem sīpoliem, zaļumiem, sieru, sajaucot visu viendabīgā masā.
Pievieno olu, sāli un samaisi. Atstāj uz dažām minūtēm ievilkties.
Ja masa šķiet pārlieku šķidra, pievieno miltus un samaisi. Ja masa ir viegli saveļama bumbiņās, veido nelielas, tad apviļā miltos un liec uz dēlīša. Tā turpini veidot bumbiņas no atlikušās masas.
Sakarsē nelielā katliņā vai dziļā pannā eļļu, lai bumbiņas līdz pusei iemērktos eļļā, un cep zeltaini brūnas. Svarīgi eļļu kārtīgi sakarsēt. To var pārbaudīt, iemetot eļļā kriksīti kabaču masas. Ja masa neizplūst, bet kraukšķīgi apcepas, eļļa ir pietiekami karsta.
Eļļā cep vienlaicīgi dažas bumbiņas, ne visas uzreiz, citādi eļļa strauji atdzisīs un no kraukšķīgām bumbiņām nebūs ne vēsts.
Kad bumbiņas izceptas, liec tās uz papīra salvetēm, lai notek liekās taukvielas.
Pasniedz ar skābo krējumu, jogurta vai siera mērci.
Lai labi garšo!