Foto: Publicitātes attēls
Krēmsiers ar kūpinātu lasi, dillēm un mazliet citrona. Ideāli piemērots uzkodu maizītēm vai sāļajām vafelēm. Recepti piedāvā raidījuma "Gatavo 3" kulināre Linda Vilmansone sadarbībā ar "Selga".
15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gauksti kūpināta laša fileja2 ĒKsakapātas dilles200 gkrēmsiers citrons čili20 sāļās vafeles, piemēram, "Selga" ar tomātu un bazilika garšu

Pagatavošana

1

Blenderī liek krēmsieru, kūpinātu lasi, pievieno sakapātas dilles un mazu gabaliņu čili.

2

Citronu nomizo un pusi no mizas pievieno blenderī esošajiem produktiem. Pievieno arī sulu no puscitrona.

3

Visu sablenderē viendabīgā masā, bet tā, lai paliek arī pāris mazi laša gabaliņi. Masu smērē uz sāļajām vafelēm un dekorē ar atlikušajām citronu miziņām un diļļu zariņiem.

Ja nepatīk vai nav pieejams lasis, šādu smēriņu var gatavot arī no cita veida kūpinātas zivs filejas, piemēram, asara. Arī citronu var aizstāt ar citu citrusaugli, piemēram, laimu – garšas dažādībai. Laims labi saderēs ar kādu baltās zivs fileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!