konservēšana marinētas bietes
Foto: Shutterstock
Saldeni pikantas marinētās bietes salātiem, aukstajai zupai vai apēšanai tāpat. Marinādei izmanto ābolu sulu – tā piešķirs īpašu garšu. Ja koriandrs netīk, to var aizstāt ar ķimenēm.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgnelielas bietes MARINĀDEI:800 mlābolu sula koriandrs vai ķimenes0.5 ĒKsāls3 ĒKcukurs krustnagliņas šķipsnamalts muskatrieksts4 ĒKetiķis

Pagatavošana

1

Bietes kārtīgi nomazgā un izvāra mīkstas (apmēram stundu). Tās pēc tam atdzesē, nomizo un sagriež daiviņās vai ripiņās.

2

Biešu gabaliņus pēc tam sapilda sterilizētās burciņās. Katrai burciņai pievieno pa krustnagliņai un mazliet koriandra sēklām.

3

Vāra marinādi – katlā salej ābolu sulu, pieber cukuru, sāli un maltu muskatriekstu. Kad marināde uzkarsusi un viegli burbuļo, tai pievieno arī etiķi. Izteiksmīgākai garšai var pamēģināt etiķi aizvietot ar ābolu etiķi vai citronu sulu.

4

Karsto marinādi lej burciņā, kurās jau sapildītas bietes. Burciņas aizvāko un pēc tam pasterizē – saliek lielā katlā, kurā ieklāts dvielītis, kas pārliets ar ūdeni, un karsē apmēram 10-15 minūtes.

5

Pēc tam burciņas izceļ no katla un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!