6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 kgplūmes700 mlūdens1 kanēļa standziņa1 citrona sula1.4 kgcukurs3 ĒKportvīns
Pagatavošana
1
Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem tām kauliņu. Saber lielā katlā, pievieno kanēli, citrona sulu un pārlej ar ūdeni.
2
Plūmes karsē, līdz tās sāk vārīties. Tad plīts liesmu samazina un turpina vārīt uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz augļi sāk sadalīties.
3
Masai pieber cukuru un ievārījumu karsējot maisa, līdz cukurs izkusis. Tad palielina plīts liesmu un strauji uzvāra ievārījumu. Turpina karsēt 5-7 minūtes, līdz ievārījums sabiezē.
4
Pārbauda, vai ievārījums ir pietiekami biezs. Ja nē, vāra vēl dažas minūtes.
5
Kad ievārījums gatavs, no tā izņem kanēļa standziņu un iemaisa tajā portvīnu. Tad ievārījumu sapilda sterilizētās burciņās, aizvāko un atdzesē.
KonservēšanaPasniegt atdzesētuCukursKanēlisPlūmesPortvīnsŪdensIevārījumi, džemi un marmelādesCitronu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit