Foto: Shutterstock
Tumšo plūmju ievārījums ar drusciņu portvīna izteiksmīgākai garšai. Noderēs kā brokastu maizītēm, tā tortēm.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgplūmes700 mlūdens1 kanēļa standziņa1 citrona sula1.4 kgcukurs3 ĒKportvīns

Pagatavošana

1

Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem tām kauliņu. Saber lielā katlā, pievieno kanēli, citrona sulu un pārlej ar ūdeni.

2

Plūmes karsē, līdz tās sāk vārīties. Tad plīts liesmu samazina un turpina vārīt uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz augļi sāk sadalīties.

3

Masai pieber cukuru un ievārījumu karsējot maisa, līdz cukurs izkusis. Tad palielina plīts liesmu un strauji uzvāra ievārījumu. Turpina karsēt 5-7 minūtes, līdz ievārījums sabiezē.

4

Pārbauda, vai ievārījums ir pietiekami biezs. Ja nē, vāra vēl dažas minūtes.

5

Kad ievārījums gatavs, no tā izņem kanēļa standziņu un iemaisa tajā portvīnu. Tad ievārījumu sapilda sterilizētās burciņās, aizvāko un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!