10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 glāzegriķi2 gab.gurķi2 gab.ķiploka daivas2 gab.olas1 gab.selerijas kāti0.5 lkefīrs1 TKcukurs pēc garšassāls2 ĒKbaltvīna etiķis pēc garšasdilles
Pagatavošana
1
Griķus un olas iepriekš novāra un atdzesē, Gurķus nomizo, sagriež kubiņos, Sakapā dilles un selerijas kātus.
2
Katrā bļodiņā ber 3-4 ēdamkarotes griķu, aptuveni tikpat daudz gurķu, 2 ēdamkarotes selerijas kātu, pievieno sāli pēc garšas, aptuveni 1/2 tējkaroti cukura, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, ēdamkaroti baltvīna etiķa un visu samaisa.
3
Pievieno tik daudz kefīra, līdz sasniegta zupas vēlamā biezuma pakāpe un samaisa. Ja vēlas, lai zupa ir šķidrāka, var pievienot ūdeni vai gāzētu minerālūdeni.
4
Pirms pasniegšanas zupai pievieno daiviņās sagrieztas olas, pārkaisa ar dillēm.
Lai labi garšo!
LaunagsVārīšanaDillesGriķiGurķiSelerijasĶiplokiAukstās zupasViegla vasaras maltīteKefīrssalsBaltvīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit