Foto: DELFI
Kad vasarīgi laikapstākļi vēl turpina priecēt un gribas sevi palutināt ar ko spirdzinoši svaigu, bet visas iespējamās aukstās zupas variācijas jau ir apnikušas, laiks izmēģināt ko neparastāku. Kaut gan griķi un aukstā zupa iesākumā var šķist neiespējams salikums, tomēr ir vērts vismaz vienreiz ļauties eksperimentam, lai secinātu, ka tas ir garšīgi. Ļoti garšīgi!
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 glāzegriķi2 gab.gurķi2 gab.ķiploka daivas2 gab.olas1 gab.selerijas kāti0.5 lkefīrs1 TKcukurs pēc garšassāls2 ĒKbaltvīna etiķis pēc garšasdilles

Pagatavošana

1

Griķus un olas iepriekš novāra un atdzesē, Gurķus nomizo, sagriež kubiņos, Sakapā dilles un selerijas kātus.

2

Katrā bļodiņā ber 3-4 ēdamkarotes griķu, aptuveni tikpat daudz gurķu, 2 ēdamkarotes selerijas kātu, pievieno sāli pēc garšas, aptuveni 1/2 tējkaroti cukura, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, ēdamkaroti baltvīna etiķa un visu samaisa.

3

Pievieno tik daudz kefīra, līdz sasniegta zupas vēlamā biezuma pakāpe un samaisa. Ja vēlas, lai zupa ir šķidrāka, var pievienot ūdeni vai gāzētu minerālūdeni.

4

Pirms pasniegšanas zupai pievieno daiviņās sagrieztas olas, pārkaisa ar dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!