Foto: Shutterstock
Izcili vienkāršs un ļoti smaržīgs siltu kanēļa ābolu un putukrējuma deserts. Kārto skaistās glāzītēs un ēd uzreiz.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 āboli2 ĒKsviests1 ĒKcitronu sula2 ĒKbrūnais cukurs0.5 TKkanēlis šķipsnamuskatrieksts250 mlsaldais krējums1 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Ābolus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.

2

Paralēli uzkarsē pannu uz vidēji mazas uguns un izkausē tajā sviestu. Tad pannā saber ābolu gabaliņus un apviļā sviestā. Pievieno citronu sulu un pārber ar brūno cukuru, muskatriekstu un kanēli. Visu kārtīgi apmaisa un uz ļoti nelielas uguns sutina apmēram 5-7 minūtes. Pēc tam pannu noņem no plīts un ļauj tiem mazliet atdzist.

3

Pa to laiku lielā bļodā ielej aukstu saldo krējumu un pievieno cukuru. Tad ar mikseri saputo gaisīgā putukrējumā.

4

Sagatavo deserta trauciņus. Pamatnē ieliec mazliet ābolus, tad virsū putukrējuma kārtu, tad vēl vienu ābolu kārtu un putukrējuma cepurīti noslēgumā. Un tā, līdz visi deserta trauciņi pilni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!