Foto: DELFI
Sātīga, sulīga, koša un bezgala garda - tāda ir šī lazanja, ko gatavojam ģimenē.
75Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 glazanjas plāksnes1 lūdens1 ĒKsāls1 ĒKeļļa500 gtītara maltā gaļa1 gab.purava baltā daļa50 gsviests800 gtomāti savā sulā400 gsaldēti spināti250 grikota1 gab.ola pēc garšassāls un garšvielas300 gsiers (Holandes vai Krievijas)

Pagatavošana

1

Ūdeni uzvāra, pievieno sāli. Plāksnes iemērc ūdenī un vāra 10 minūtes. Nokāš ūdeni, pārlej plāksnes ar eļļu, apmaisa, lai nesalīp, un izliek uz dēlīša nedaudz atdzist.

2

Smalki sakapātu purava kāta balto daļu apcep sviestā līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno malto galu un cep līdz gaļa apbrūnējusi, tad pievieno sasmalcinātos tomātus ar sulu un sautē 10 minūtes.

3

Bļodiņā sajauc rikotu ar olu, garšvielām un sasmalcinātiem spinātiem.

4

Kantainu cepamo formu iesmērē ar eļļu vai sviestu. Liek pirmo kārtu ar lazanjas plāksnēm un pārsmērē to ar pusi no rikotas siera masas. Izlīdzina un liek nākamo kārtu ar plāksnēm, tad pusi no maltās gaļas, un izlīdzina. Tā atkārto vēlreiz ar rikotas siera masas kārtu un gaļas mērci, kam pārkaisa sieru biezā slānī.

5

Cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz siers nedaudz apbrūnē.

6

Pasniedz ar skābu krējumu un svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!